Praktijkinformatie

Jezelf een stevige bodem geven

door meer

licht- en luchtigheid

in je leven te brengen!

Contact

Praktijkinformatie

Jezelf een stevige bodem

geven door meer

licht- en luchtigheid

in je leven te brengen!

Contact

Aanpak

Zodra je zwanger wordt, sluit je een periode af van vóór de zwangerschap en ná de zwangerschap. Het zijn twee verschillende werelden, waarbij de periode van ervoor nooit meer terug komt. Je zult voor altijd mama én papa zijn, ongeachte of dit tot een voldragen zwangerschap zal komen.

Je hormoonhuishouding verandert dratisch tijdens de zwangerschap, waardoor er een nieuw evenwicht zal moeten gevonden in je leven. Meestal verloopt een zwangerschap zonder complicaties, maar dit hoeft beslist niet. Hoe ga je daar dan mee om?

Holistisch werken

Ik werk holistisch, wat wil zeggen dat ik naar het totaalbeeld kijk. Met welke vraagstelling kom je binnen. Vandaar uit gaan we werken en dat zal als een rode draad in alle sessies verweven zijn. Bij holistisch werken wordt de mens als één eenheid gezien van lichaam én geest. Deze kent fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele kenmerken, in constante wisselwerking met elkaar. Een klacht, symptoom of ziekte wordt hierbinnen gezien als een door het lichaam gegeven signaal van een verstoorde harmonie. Het leven zal nooit zonder problemen of uitdagingen zijn. Mijn begeleiding rondom zwangerschap (pre- en postnatale begeleiding), is erop gericht om jou als moeder beter in je vel te laten zitten. Dit komt niet alleen jou ten goede, maar ook je kindje én je partner. Durf jij de uitdaging aan te gaan (kijken) om je nieuwe periode te verweven in je leven?

Trauma

Mijn specialisatie is overweldigende ervaringen, ook wel trauma genoemd, aankijken, onderzoeken en helen in het hier en nu. Juist tijdens of na een zwangerschap en geboorte gebeurt er zoveel, dat dit teveel, te overspoelend kan zijn, dat je niet kan genieten van je kindje, je partner, maar bovenal jezelf in de weg zit. Elkaar kwijt raken, simpelweg doordat je elkaars taal even niet meer spreekt, kan op de loer liggen. Met dit prille leven van jullie samen is dat wel het laatste wat je wilt.

Daarom neem ik altijd de geboorte als ingang. Geboortepatronen bepalen namelijk gedrag in het hier en nu. Daarnaast heb ik uit ervaring ontdekt dat deze patronen tijdens periodes van rouw en verlies (opnieuw) aan het licht komen. Deze uiten zich door emotionele en fysieke klachten. We gaan de zwangerschapsangst letterlijk aankijken. Ik maak daarbij gebruik van het zelfregulerend vermogen van het lichaam.

Lief zijn voor jezelf

Op speelse en luchtige wijze gaan we aan de slag. Leren om liefdevol en accepterend met je lichaam en geest om te gaan. De technieken zijn, naast communicatie, heel divers: veel bewegen en spelen, systemisch coachen, tekenen, mindfulness, visualisaties, aanraken en/of massage.  Vooral waarnemen wat je in je lichaam voelt. Je leert jezelf en je grenzen beter kennen en gaat ze durven aangeven. Vertrouwen krijgen in je eigen intuïtie, je eigen wijsheid van je lichaam, vertrouwen in jezelf en daarmee in de ander.

Kind – Ouders

Uiteraard is de werkwijze bij een kind (baby) anders dan bij een volwassene, echter voor allen geldt dat ik de holistische werkwijze hanteer. Vaak is het ook een samenspel van coaching kind en (één van de ouders).

Heb ik je nieuwsgierigheid gewekt? Neem  gerust contact op. Ik vertel je er graag meer over.

Een eerste kleine beweging kan al voor grote verschuivingen zorgen.