Rebozo massage

Het ‘grote verwennen’ door gewiegd of

zachtje geschud te worden met de doek.

Voor de zwangere, na de bevalling als sluitingsritueel of tijdens een trauma behandeling als er geen woorden zijn

Een unieke ervaring die overgewaaid uit Zuid-Amerika steeds meer zijn intrede doet in Nederland

Rebozo massage

Het ‘grote verwennen’ door gewiegd of

zachtjes geschud te worden met de doek.

Voor de zwangere, na de bevalling als sluitingsritueel of tijdens een trauma behandeling als er geen woorden zijn

Een unieke ervaring die overgewaaid uit Zuid-Amerika steeds meer zijn intrede doet in Nederland

Rebozo massage

Jezelf laten verwennen is met onze Hollandse nuchterheid niet vanzelfsprekend. Dit is tegenstelling tot andere culturen, welke langzaam begint door te sijpelen in onze nederlandse cultuur. De Rebozo is een massage met een Rebozo doek. Een zacht schuddende of een wiegende beweging met een doek. Een techniek die nog niet zo bekend is in Nederland.

De Nederlandse vrouw blijft het liefste tot vier weken voor de bevalling doorwerken, zodat ze daarna zo lang mogelijk tijd samen met haar baby door kan brengen. Zich daarbij niet realiserend dat vertragen en tijd durven nemen om je voor te bereiden op de bevalling van essentieel belang is.

Zwangerschap

Deze techniek komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika vandaan en wordt gebruikt door vroedvrouwen. Standaard wordt daar tijdens een zwangerschapscontrole een Rebozo massage aangeboden door een verloskundige. Zo wordt de aanstaand moeder ‘gedwongen’ zich even over te geven, alles los te laten en te genieten van het moment. Dicht in contact met haar lichaam en het kindje dat groeit in haar buik.

Bevalling

Ook tijdens de bevalling wordt de Rebozo gebruikt, vooral tijdens het opvangen van de weeën, om te helpen ontspannen of juist om net dat laatste zetje te geven zodat de bevalling doorzet. Soms kan hierdoor (extra) medisch ingrijpen achterwege blijven. Hier in Nederland wordt dit wel ingezet door een doula.

Net moeder geworden

Ook pas bevallen vrouwen krijgen een behandeling met de Rebozo. Zij gaan uit van het belang van vertroetelen van een pas geworden moeder. Een moeder die goed voor zichzelf zorgt, kan immers ook vanuit daar, goed voor haar baby zorgen.

Tijdens de zogenaamde sluitende massage welke een paar weken na de bevalling, in ieder geval zodra het vloeien gestopt is, met zijn tweeën wordt gegegeven, wordt de zwangerschap afgesloten. De Rebozo massage is daarvoor een weldaad voor lichaam en geest. Het geeft de jonge moeder nieuwe energie.

Uiteraard kan dit ook na een paar maanden of zelfs jaren alsnog gedaan worden.

Voor je baby

Ook je baby wiegen en zachtjes schudden geeft de baby het gevoel alsof hij/zij nog in jouw buik ‘meereist’. Het zal weldra zich overgeven aan de zachte deining wat stress verlagend werkt.

Ook grotere kinderen kunnen intens van deze massage genieten.

Ben je niet zwanger

Ben je niet zwanger of zit je in rouw, juist ook geschikt voor oudere mensen (de kleren mogen aanblijven), of gewoon omdat je toe bent aan alles even los te laten, dan is de Rebozo massage zeer verkwikkend.

Het is echt complete overgave, wiegende en zacht schuddende bewegingen ervaren met de Rebozodoek, landen in je lijf.

Trauma en Rebozo een gouden combinatie

Als er geen woorden zijn kan er door de Rebozo massage weer stroming ontstaan. Mag alle moeheid, het alsmaar vechten, de boosheid, het verdriet, het ‘op’ zijn, de angst, het trauma gevoeld worden.

Soms is het zo groots, zo diep weggestopt, zo’n pantser ervoor gezet, veel te angstig om te (durven) voelen. Het lijkt dan alsof er niets te voelen is, alsof het allemaal fantastisch gaat. Onderhuids zit het te wroeten en bemerk je dat je gauw geïrriteerd bent, een kort lontje hebt, niets kan hebben van je kind(eren), je partner geen goed kan doen, om niets kan ontploffen, je daar schuldig over voelen, je chronisch slaaptekort hebt, doordat je constant ligt te piekeren, pijn in je onderrug ervaart of pijn aan het verdragen bent tussen de schouderbladen. En maar doorgaan, niet opgeven, simpelweg omdat je dat niet geleerd is

Aanraking is een eerste levensbehoefte

Deze fantastische techniek heb ik geleerd via Rebozo.nl