Praktijkinformatie

Jezelf een stevige bodem geven

door meer

licht- en luchtigheid

in je leven te brengen!

Contact

Praktijkinformatie

Jezelf een stevige bodem

geven door meer

licht- en luchtigheid

in je leven te brengen!

Contact

Doel

Mijn doel is om je hoofd beter te leren begrijpen en dat je invloed hebt op je gedachten en gevoelens. Met je lijf als ingang. Daar zit namelijk meer wijsheid in, dan in je hoofd en is daarmee de perfecte thermometer. De richtingaanwijzer die feilloos vertelt waar je heen wilt.

Holistisch werken

Ik werk holistisch, wat wil zeggen dat ik naar het totaalbeeld kijk. Met welke vraagstelling kom je binnen. Vandaar uit gaan we werken en dat zal als een rode draad in alle sessies verweven zijn. Bij holistisch werken wordt de mens als een eenheid gezien van lichaam en geest. Deze kent fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele kenmerken, in constante wisselwerking met elkaar. Een klacht, symptoom of ziekte wordt hierbinnen gezien als een door het lichaam gegeven signaal van een verstoorde harmonie. Het leven zal nooit zonder problemen of uitdagingen zijn. Mijn begeleiding is erop gericht om de uitdaging aan te gaan (kijken) en te verweven in je leven.

Trauma

Mijn specialisatie is overweldigende ervaringen, ook wel trauma genoemd, aankijken, onderzoeken en helen in het hier en nu. Daarbij neem ik geregeld de geboorte als ingang. Geboortepatronen bepalen namelijk gedrag in het hier en nu. Daarnaast heb ik uit ervaring ontdekt dat deze patronen tijdens periodes van rouw en verlies (opnieuw) aan het licht komen. Deze uiten zich door emotionele en fysieke klachten. We gaan de angst letterlijk aankijken. Ik maak daarbij gebruik van het zelfregulerend vermogen van het lichaam.

Lief zijn voor jezelf

Op speelse en luchtige wijze gaan we het lichaam verkennen. We kunnen leren om liefdevol en accepterend met ons lichaam om te gaan. De technieken zijn, naast communicatie, heel divers: bewegen, spelen, systemisch coachen, tekenen, mindfulness, visualisaties, aanraken en/of massage, reflexintegratie en vooral waarnemen wat er in ons lichaam gebeurd. Je zult jezelf en je grenzen beter leren kennen en aangeven. Het doel is opnieuw te leren vertrouwen. Vertrouwen in je eigen intuïtie en de wijsheid van je lichaam, vertrouwen in jezelf en in de ander.

Kind – Jongere – Volwassene

Uiteraard is de werkwijze bij een kind (baby) of een jongere anders dan bij een volwassene, echter voor allen geldt dat ik de holistische werkwijze hanteer.

Heb ik je nieuwsgierigheid gewekt of heb je interesse? Neem dan gerust contact op. Ik vertel je er graag meer over. Een eerste kleine beweging kan al voor grote verschuivingen zorgen.